Essenze di Luce

Essenze di Luce heeft een breed scala aan exclusieve verlichtingsproducten in verschillende series. Als trots distributeur verzorgt AlterLight door heel Nederland het advies over, en leverantie van deze unieke producten. Het gesteente dat wordt gebruikt is gemaakt van Italiaans marmer. Door het gebruik van dit soort natuurlijke basismaterialen is met recht elke steen uniek te noemen! Schone sneden laten het licht ontsnappen alsof het eeuwenlang was opgesloten. Alle elementen zijn voorzien van energiezuinige verlichtingsarmaturen met LED-technologie op 24V en sommige elementen hebben ook de mogelijkheid tot het afspelen van muziek of andere audio. Daarnaast zijn er elementen die volledig waterdicht zijn, ideaal voor gebruik in (zwem)vijvers of zwembaden.

De unieke lichtbeleving van Essenze di Luce is toepasbaar in allerlei buitenruimtes: tuinen, parken, zwembaden, openbare parken, boulevards, wellness, etc.

 

Menhir Light

De Menhir Light serie vertegenwoordigt natuursteenelementen, waarin schone sneden het licht laten ontsnappen alsof het eeuwenlang was opgesloten. De originaliteit van deze verlichtingsserie wordt versterkt door de keuze voor een element die al in de natuur aanwezig is. De stenen zijn voorzien van energiezuinige verlichtingsarmaturen met LED-technologie. Wat opvalt aan deze nieuwe collectie is de extreme hardheid van de steen en de essentie van de pure natuurlijke vorm. Het lichtelement is ingebracht, dit is een ongeëvenaarde manier en zorgt voor een unieke lichtbeleving in allerlei buitenruimtes: tuinen, parken, zwembaden, openbare parken, boulevards, wellness, etc.


Standaard verkrijgbaar in vier aantrekkelijke modellen.


Menhir Sound

Menhir Sound is een product van de laatste generatie dat het verlichtingssysteem in een steen integreert en tegelijkertijd een innovatief systeem van akoestische schoonheid verbergt. Dankzij de gecombineerde eigenschappen van licht en geluid zijn deze Menhir Sound-elementen multifunctioneel. Ze kunnen worden gebruikt bij zwembadzijden, wellness en privé- en bedrijfstuinen voor het creëren van rust met bijvoorbeeld achtergrondmuziek. Ook kunnen ze worden ingezet met informatieve gesproken teksten in bedrijfstuinen, havens, pleinen, etc. Het is voor al deze plekken een authentieke manier om een ​​nieuwe dimensie van de omgevingsbeleving te creëren.


Deze nieuwste generatie geluidselementen zijn standaard leverbaar in twee modellen.


 


 

Menhir Pool


Menhir Pool is een verfijnde en innovatieve oplossing van natuurstenen apparaten, die nieuwe mogelijkheden opent in de verlichting van zwembaden, zwemvijvers, meren, biobaden, fonteinen, etc. De volledig afgeronde vorm en het gladde oppervlak zorgt voor een eenvoudig en elegant ontwerp, maar bovenal zorgt het voor veiligheid tijdens het baden. Deze waterbestendige elementen zijn geschikt voor gebruik in alle soorten zwembaden, van privé-omgevingen tot die in hotels en wellnesscentra. Het licht van Menhir Pool verspreidt zich in alle richtingen (omnidirectionaal), waardoor een zogenaamd "light blade" ontstaat. Ideaal voor het aanlichten van andere elementen, gladde vloeren of zwembadzijden.


Deze waterbestendige elementen zijn standaard leverbaar in twee modellen. 
 

Menhir Minimal

De Menhir Minimal elementen worden gekenmerkt door hun eenvoudige, lineaire, essentiële geometrie. Dankzij de 'schone' esthetiek en het gladde oppervlak, zijn deze elementen geschikt voor zowel buiten- als binnenomgevingen, denk daarbij aan pleinen, openbare parken, boulevards, tuinen, hotels, woonwijken en alle andere omgevingen die geschikt zijn voor dit soort unieke en spectaculaire verlichtingssystemen.


Standaard verkrijgbaar in twee varianten.


 


 

Stake


De Stake-verlichtingselementen zijn met name geschikt voor looppaden en opritten. Met een directe aanlichting van de vloer zorgen deze elementen voor sfeer maar hebben ze bovenal een oriënterende werking. Het homogene lichtbeeld is slechts 4mm dik en geeft hiermee een subtiele uitstraling in bijvoorbeeld borders. De basis van deze verlichting is een roestvrij stalen kern die verticaal is gepositioneerd en 'draadvormig' langgerekt is over bijna de volle hoogte van de stenen. Overdag zorgen deze elementen voor een architectonisch beeld, en 's avonds geven ze een onvergetelijke impressie met het aanlichten van de buitenruimte.


Standaard verkrijgbaar in twee verschillende steensoorten. 

..
..
..
..
..
..